مقایسه استابلایزر رله ای و استابلایزر سروو موتوری

این جا قراره کلی مطلب درمورد موضوعات مرتبط با برق داشته باشیم

مقایسه استابلایزر رله ای و استابلایزر سروو موتوری

استابلایزر رله ای و استابلایزر سروو موتوری دو نوع اصلی استابلایزرهای ولتاژ هستند. اگر چه هر دوی آنها ولتاژی را که به دستگاه الکتریکی وارد می‌شود، ثابت نگه می‌دارند، اما تفاوت‌هایی با هم دارند که سبب شده نوع سروو موتوری بیشتر از نوع نوع رله ای کاربرد داشته باشد و افرادی که به دنبال خرید استابلایزر هستند، از این نوع بیشتر استقبال کنند. در این مقاله، پس از معرفی کوتاهی از استابلایزر و اهمیت آن، کاربرد و ویژگی‌های استابلایزر رله ای و استابلایزر سروو موتوری را بررسی می‌کنیم.


تعریف استابلایزر

استابلایز ولتاژ که به آن تثبیت کننده ولتاژ، تنظیم‌کننده ولتاژ و همچنین AVR (تنظیم‌کننده ولتاژ خودکار) نیز می‌گویند، دستگاهی است که برای محافظت از تجهیزات و دستگاه‌های گران قیمت و حساس الکتریکی استفاده می‌شو استابلایزر ولتاژ -که بین دستگاه برقی و منبع تغذیه نصب می‌شود- ولتاژ ورودی را تنظیم می‌کند، بر اساس نیاز دستگاه کمی کاهش و یا افزایش می‌دهد و سپس بدون هیچ نوسانی در اختیار تجهیزات برقی قرار می‌دهد. با این کار اساساً، AVR طول عمر و قابلیت اطمینان دستگاه‌های شما را افزایش می‌دهد، چیزی که همه ما برای آن ارزش قائل هستیم!

استابلایزر رله ای و استابلایزر سروو موتوری دو نوع استابلایزر ولتاژ هستند که تکنولوژی آنها متفاوت است. به عبارت دقیق‌تر استابلایزر سروو موتوری تکنولوژی پیشرفته‌تری دارد و به همین دلیل قیمت آن هم بیشتر است. رویین سیستم انواع مختلفی از استابلایزرها را ارائه می‌دهد.

استابلایزر سروو موتوری چگونه کار می‌کند؟

AVR های نوع سرو موتور، از یک موتور سروو و یک برس کربن برای تنظیم مکانیکی ولتاژ ورودی به ولتاژ خروجی استفاده می‌کنند. برس کربن قطعه‌ای است که برای هدایت جریان الکتریکی بین قسمت‌های ثابت و دوار موتور استفاده می‌شود. در یک ژنراتور یا موتور، کموتاتور روی یک شفت می‌چرخد و برس کربن ثابت روی آن می‌چرخد تا جریان الکتریسیته و مدار کامل شود.

استابلایزرسروو موتوری برای تجهیزات حساس توصیه می‌شود. تجهیزات الکترونیکی حساس به دستگاه‌هایی گفته می‌شود که به راحتی در اثر بی‌نظمی‌های ناگهانی ولتاژ آسیب می‌بینند. از جمله این تجهیزات می‌توان به تجهیزات پزشکی، تجهیزات دندانپزشکی و آزمایشگاهی اشاره کرد.

اگر شک دارید دستگاه شما حساس است یا نه، می‌توانید به قیمت آن نگاه کنید. به طور کلی هر چه دستگاه گران‌تر باشد، قطعات الکترونیکی درون آن حساس‌تر است. در این موارد، بهتر است روی یک AVR های نوع سرو موتور سرمایه‌گذاری کنید تا دستگاه شما خراب نشود.

مزایای و معایب استابلایزر سروو موتوری نسبت به نوع رله ای

استابلایزر رله ای و استابلایزر سروو موتوری مزایای یکسانی ندارند، بلکه نوع سروو موتوری معمولاً امکانات بیشتری را فراهم می‌کند. برخی از ویژگی برتر استابلایزر خودکار شامل موارد زیر است:

استابلایزر سروو موتوری، تنظیم ولتاژ دقیق‌تری را در مقایسه با انواع رله فراهم می‌کند. با استفاده از این تثبیت‌کنندهای ولتاژ همیشه اطمینان دارید که ولتاژ خروجی روی ۲۲۰ ولت ثابت است.

استابلایزر سروو موتوری، پاسخ‌گویی سریع‌تری دارد. این دستگاه در عرض میلی ثانیه به انحراف ولتاژ +/- ۱% پاسخ می‌دهد و آن را اصلاح می‌کند.

این استابلایز تنها تثبیت‌کننده ولتاژی است که هم برای برق تک‌فاز و هم سه‌فاز کاربرد دارد.

آن‌ها نسبت به هنوع رله ای قابلیت اطمینان و دوام بیشتری دارند.

درمقابل در مقایسه استابلایزر رله ای و استابلایزر سروو موتوری، نوع سروو معایب زیر دارد:



AVR های نوع سروموتور گران‌تر هستند، زیرا خود سروو موتور در مقایسه با قطعات الکترونیکی نوع رله ای، هزینه بیشتری دارد.

تنظیم آن حساس‌تر است و باید توسط فرد ماهری انجام شود.

به طور دوره‌ای باید به آن رسیدگی شود.

استابلایزر رله ای چگونه کار می‌کند؟

AVR های نوع رله ای از یک مدار الکترونیکی و مجموعه‌ای از رله‌ها/ترانزیستورها برای حفظ ولتاژ خروجی در محدوده خاصی استفاده می‌کنند.



لازم به ذکر است که «رله» یک وسیله الکتریکی است که معمولاً دارای یک آهنربا است که توسط یک جریان یا سیگنال در یک مدار فعال می‌شود تا مدار دیگری را باز یا بسته کند.



اساساً مدار الکترونیکی، ولتاژ ورودی را با ولتاژ خروجی مورد نظر مقایسه می‌کند. هنگامی که یک انحراف مشخص وجود داشته باشد، مدار رله مورد نظر را روشن می‌کند تا به شیر ولتاژ خروجی مورد نظر متصل شود.



هر بار که صدای کلیکی را از AVR نوع رله خود می‌شنوید، این صدای تغییر رله از یک محدوده ولتاژ به محدوده دیگر است.



استابلایزرهای نوع رله، برای تجهیزات عمومی توصیه می‌شود. لوازم خانگی و تجاری عمومی، مانند تلویزیون و سیستم‌های استریو، دوربین مدار بسته، کامپیوتر، چاپگر و سیستم‌های POS نسبت به نوسانات ولتاژ حساسیت کمتری دارند، به همین در مقایسه بین استابلایزر رله ای و استابلایزر سروو موتوری نوع اولی برای آنها کافی است.



مزایای و معایب استابلایزر رله ای و استابلایزر سروو موتوری

در مقایسه استابلایزر رله ای و استابلایزر سروو موتوری، نوع رله یک مزیت دارد: با توجه به این‌که از قطعات الکترونیکی (مدار، رله / ترانزیستور) تشکیل شده، ارزان‌تر، سبک‌تر و فشرده‌تر از نوع سروو است.

در مقابل، تثبیت‌کننده رله ای دارای معایب زیادی است:

در مقایسه استابلایزر رله ای و استابلایزر سروو موتوری، نوع رله ولتاژ خروجی را در “مراحل” مجزا تنظیم می‌کند. اساساً، هنگامی که یک ولتاژ ورودی مشخص ثبت می‌شود، رله تنها نشان می‌دهد که آیا استابلایزر باید ولتاژ را به میزانی افزایش یا کاهش دهد. این امر باعث می‌شود که در تنظیم ولتاژ در مقایسه با نوع سروو موتور دقت کمتری داشته باشد.

از طرف دیگر استابلایزهای نوع رله دارای زمان پاسخ کندتر هستند و در عرض ۱ ثانیه از انحراف ولتاژ +/- ۷% پاسخ خواهند داد.

توجه: ۱ ثانیه می‌تواند تفاوت بزرگی برای قطعات الکترونیکی بسیار حساس ایجاد کند، بنابراین نوع سروو موتور برای وسایل بسیار حساس بهتر است.

اگر نام گیمبال (استابلایزر حرکتی) را شنیده‌اید؛ لازم به ذکر است این نوع استابلایزر با استابلایزر ولتاژ کاملاً متفاوت است. فرق گیمبال و استابلایزر در چیزی است که آن را پایدار می‌کنند؛ اولی حرکت و دومی ولتاژ را پایدار می‌کند.

(استابلایزر حرکتی) را شنیده‌اید؛ لازم به ذکر است این نوع استابلایزر با استابلایزر ولتاژ کاملاً متفاوت است. فرق گیمبال و استابلایزر در چیزی است که آن را پایدار می‌کنند؛ اولی حرکت و دومی ولتاژ را پایدار می‌کند.

منبع : rueensystem.com
 
۰ ۰
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.